In opdracht van de gemeente Lochem, het waterschap Rijn en IJssel en de provincie Gelderland

In samenwerking met Mobilis zijn wij betrokken bij de (her)inrichting van het terrein rondom het sluizencomplex is.

 

 

 

Overzicht Sluis Eefde

De sluis bij Eefde is een essentiële, logistieke schakel in de Europese scheepvaartverbinding. De bouw van een tweede sluiskolk zorgt voor minder lange wachttijden en daardoor een betere bereikbaarheid van de Twentse havens.

In samenwerking met Mobilis zijn wij betrokken bij de (her)inrichting van het terrein rondom het sluizencomplex is.

Hiervoor is samen met omwonenden en een landschapsarchitect, een landschapsplan opgesteld. Dit plan bevat verschillende maatregelen, waarbij behoud van het landschappelijk karakter voorop staat:

In 2019 zijn we onder andere verantwoordelijk voor de groenkap en herbeplanting. Hiervoor zullen wij onder andere meer dan 350 bomen van minimaal 10 meter (!) aanplanten en zorgdragen voor het overige groen. Daarnaast zullen we de komende 30 jaar betrokken zijn bij het onderhoud van het terrein rond het sluizencomplex.

Gerelateerde projecten


Parkeerdektuin

Jarenlange partner van de gemeente Almere

Volledig All-in Service concept voor het complex van de Belastingdienst in Groningen.

Partner bij aanleg Floriade 2022 in Almere

Het Flevo-landschap tovert De Pampushout momenteel om tot een echt stadsbos waar je van nog meer natuur kunt genieten en waar nog meer te beleven valt. De Eijkgroep helpt mee om dit bijzondere project te realiseren

Uiteraard zijn wij uitermate trots op het feit dat wij als Boogaart Almere en Flevo Groen Support het totale onderhoud van het Museumplein voor de komende jaren is toevertrouwd.

30 jaar geleden startte Rijkswaterstaat met de aanleg van het eerste wildviaduct van Nederland: de Woeste Hoeve over de A50. Inmiddels is het wildviaduct een groot succes volgens Piet Bloemerts van Vereniging Het Edelhert. De Eijk Groep verzorgt via Eijkelboom al jaren het onderhoud aan deze passage.

De Eijk Groep speelt als tunnelbeheerder een grote rol in het bereikbaar en veilig houden van onze tunnels.

De Eijk Groep heeft in opdracht van DST uit Baarn de complete omgeving van het Natuurbelevingscentrum in het Natuurpark van Stichting Flevolandschap opnieuw ingericht.

Alle projecten