Binnentuin Woonzorgcomplex Margaretha - Kampen

eijkelboom-apeldoorn-groen-en-recreatie-wijnen-2016-1-2000x1333

Project: Binnentuin Woonzorgcomplex Margaretha

Opdrachtgever:  Bouwbedrijf van Wijnen Deventer
Locatie:  Kampen
Uitvoeringsjaar:  2016 – heden
Oppervlakte:  2.300 m2
Uitvoerend team:  Eijkelboom Apeldoorn

Werkzaamheden

Inrichten binnentuin op parkeerdek en deels in volle grond, dak voorzien van waterretentie. Opbouw met EPS en daktuinsubstraat, aanbrengen verhardingen, boombakken en verzorgen van de aanplant. Uitvoeren van het verzorgend onderhoud vanaf aanleg tot heden.

Aanleg van een multifunctionele binnentuin, deels gelegen op het dak van de parkeerkelder en deels in de volle grond. In vijftien weken tijd werd door Eijkelboom vanuit een ‘bouwplaats’ deze prachtige binnen(dak)tuin gerealiseerd. Een grote uitdaging hierbij was de aan-en afvoer van machines en materialen, die volledig moest plaatsvinden door de aanwezige doorgang van 180 cm breed en 250 cm hoog.
De tuin heeft diverse hoogteverschillen en is voorzien van bijzondere en verrassende elementen.
Zo zijn er moestuintjes, is er een zandbak voor de kleinkinderen en zijn er archeologische elementen terug te vinden. Tevens wordt de tuin onderdeel van de stadswandeling door Kampen. Hiervoor is de looproute gemarkeerd door grondspots met ledverlichting, welke herkenbaar zijn in heel Kampen en onderdeel uitmaken van de “Lichtstad Kampen”.

Buro Mien Ruys tekende het ontwerp van de tuin en de beplantingen.

Heeft u vragen over dit project? Laat het ons weten

Gerelateerde projecten


In de regio Gooi- en Vechtstreek hebben we voor woningbouwvereniging de Alliantie diverse tuinen in onderhoud. In nauwe samenwerking met de Beheerders Wonen verzorgen we het dagelijks onderhoud.

Renovatie (educatieve) bijentuin op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Eigentijdse make over voor 90 jarige speelplek. Belangrijke speerpunten voor de speeltuin zijn: uitdaging, duurzaamheid en inclusiviteit.

Op de plek van het oude winkelcentrum Anklaar – een gedateerd, overdekt winkelcentrum – is een geheel nieuw en open winkelcentrum gebouwd. Eijkelboom droeg zorg voor de aanplant van alle groenvoorzieningen.

Realisatie van een bloemenlint over de hele lengte van het Niftarlakepark voor meer kleur en verbinding. Het bloemenlint draagt bij aan de biodiversiteit in de buurt.

Aanleg van een Tiny Forest in het Majellapark inclusief het vergroenen van het huidige speelplein. Ook kregen de bestaande speeltoestellen een nieuwe plek binnen het speelplein.

Aanleg complete buitenruimte volgens een ontwerp waarin spelen en ontmoeten de belangrijkste thema’s zijn.

Aanleg Food Foresty bij de Julianaschool in Bilthoven in combinatie met een unieke zit- en speelkuil / amfitheater zodat buitenlessen mogelijk zijn.

Plantkeuze en groenaanleg rondom appartementencomplex The Umpire in Haarlem.

Aanplant en onderhoud van prullenbakjes die tot plantenbakjes zijn omgevormd.

Aanleggen van extensief sedumdak op nieuw gebouwd bedrijfsrestaurant.

Onderhoud van de beplantingen en vlonders in de binnentuin van het Walterbosch-complex.

Realisatie van buurtmoestuin ‘Tuin te Zuylen’ waar 20 moestuinbakken zijn geplaatst en ingeplant. Deze buurtmoestuin maakt onderdeel uit van het Niftarlakepark dat door middel van bewonersparticipatie is ontstaan.

Aanleg daktuin op het hoofdkantoor van Asics in Hoofddorp

De Moreelsebrug is een brug voor fietsers en voetgangers tussen de binnenstad en de westkant van de stad Utrecht.

Dit speelbos is er gekomen door de inzet van vele omwonenden verenigd in de Stichting Natuurlijk Spelen Zuilen.

Alle projecten