Eijkelboom


140 jaar kennis en ervaring!

Eijkelboom-500px

Bij Eijkelboom richten we ons al sinds 1877 op het onderhouden van de buitenruimte. Daarnaast verzorgen wij alle soorten infradiensten en specialistische hulp bij calamiteiten. U profiteert als opdrachtgever van onze kennis en ervaring van groen in een bebouwde omgeving.

Samen met onze collega’s binnen De Eijk Groep staan we voor gedrevenheid, behulpzaamheid en betrouwbaarheid.

Dat is niet alleen ons motto, het is onze mentaliteit!

Lees meer over ons in de eerste editie van ons nieuwe digitale magazine het Eijkpunt!

Voor meer informatie neem gerust contact op via:
055 – 54 15 222 of via info@eijkelboom.nl

Volg ons op: Facebook | Linkedin | Instagram

Klik hier voor een overzicht van al onze social media-kanalen.

Eijkelboom-Apeldoorn_pand_bewerkt

Tevreden klanten door tevreden medewerkers

Een commercieel groenverzorgingsbedrijf, een leer-werkbedrijf en praktijkopleider in één, dat doel heeft directeur Erik Punt voor ogen met zijn bedrijf Eijkelboom BV uit Apeldoorn. “Wij sturen niet op resultaat, maar op medewerkers- en klanttevredenheid.”

Erik Punt beseft hoeveel in het leven afhankelijk is van toeval en hoeveel sommige mensen gebaat zijn bij een klein steuntje in de rug. “Het hangt er allemaal maar vanaf waar je wiegje staat. En dat kun je niet kiezen. Mijn moeder was maatschappelijk werkster en later dominee, op die manier is maatschappelijke betrokkenheid me dus wel met de paplepel ingegeven.”

Trigger
In de praktijk betekent dat voor Punt dat hij het vanzelfsprekend vindt om mensen met een beperking in zijn bedrijf te integreren. Bij Eijkelboom BV werken in totaal 30 mensen, van wie er veel een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hadden. Daarnaast werkt Punt intensief samen met het SW-bedrijf Felua Groep. “Een klant vertelde me dat hij eigenlijk wel wilde dat wij SW’ers in zouden zetten. Dat was voor mij de trigger om daar actief mee aan de slag te gaan.”

Het werk dat Eijkelboom BV doet, is volgens Punt ook geschikt voor mensen die vanuit het SW-bedrijf gedetacheerd worden. Althans, het is vrij eenvoudig mogelijk om werkzaamheden geschikt te maken. “Wij doen natuurlijk van alles, van gecompliceerdere opdrachten tot eenvoudiger groenonderhoud. Als ik een van mijn gekwalificeerde krachten de hele dag laat schoffelen, is hij niet blij. Terwijl de SW’ers dan juist heel happy zijn. Het plezier en de inzet stralen ervan af en dat is geweldig om te zien.”

Kleine groepjes
Punt stimuleert ook het gevoel dat de SW’ers, hoewel ze dus officieel niet op zijn loonlijst staan, volwaardig onderdeel van het bedrijf zijn. “Ik wist niet hoe belangrijk dat was, maar ze dragen onze bedrijfskleding en het blijkt dat mensen daar heel veel aan ontlenen. Verder doen ze vanzelfsprekend mee met al onze activiteiten en horen ze er gewoon helemaal bij.”

Om de begeleiding van de SW’ers te waarborgen, werkt Eijkelboom in kleine groepjes. Op elke 2 SW’ers komt 1 voorman. “Daar selecteer ik onze voormannen ook op. Onze kernwaarden zijn betrouwbaar, behulpzaam, gedreven. Dat zit in de cultuur van ons bedrijf en dat wil ik ook terugzien in de houding van onze medewerkers.”

Omdat de werkzaamheden geschikt zijn en er een open bedrijfscultuur heerst, is Eijkelboom volgens Erik Punt het ideale bedrijf om zowel een commerciële onderneming als een leer-/werk- als re-integratiebedrijf te zijn. “Ik geloof er niet in dat je mensen moet afrekenen op facturabiliteit, ik stuur veel meer op de zachte kant. Als onze medewerkers tevreden zijn, zijn onze klanten tevreden en dat levert uiteindelijk een goed resultaat op. Om succesvol te zijn, moet je af en toe omgekeerd redeneren.”

opnames voor Eijkelboom in Apeldoorn

Historie


De geschiedenis van Eijkelboom voert terug tot 1793, waarin Jan Eijkelboom met de reparatie van een sluisdeur de basis legt voor het bedrijf, dat zich vanaf die tijd voornamelijk toelegt op timmerwerkzaamheden. Achterkleinkind Hendrik Jan Eijkelboom is de feitelijke oprichter van het bedrijf Eijkelboom, dat sinds 1877 onder deze naam werkzaamheden uitvoert op het gebied van de groenvoorzieningen en de wegenbouw. De timmerwerkzaamheden komen in de jaren daarna steeds meer op de achtergrond, om op een gegeven moment geheel te verdwijnen.

In 1972 wordt het bedrijf omgezet in een b.v. Eijkelboom groeit uit tot een toonaangevend integraal werkend aannemersbedrijf op het gebied van groenvoorzieningen en wegenbouw. In de jaren negentig is Eijkelboom door toenmalig eigenaar Wim Vermeulen verkocht aan de Hogenbirk Groep b.v. In 1996 kwam daar de overname van de activiteiten, mensen en machines van Tuintechniek “Klarenbeek” b.v. bij, dat als fijnhovenier met de tuin- en landschapsarchitectuur een uitbreiding van de kennis en vaardigheden van Eijkelboom betekende. Enkele jaren daarna werd de Hogenbirk Groep overgenomen door Dura Vermeer. Zowel de hoveniers als de tuin- en landschapsarchitect van het bedrijf vormden een welkome aanvulling op de activiteiten waarmee Dura Vermeer in de markt stond.

Sinds 2008 is Eijkelboom weer een 100% zelfstandige onderneming. In de jaren daarna heeft Eijkelboom zich verder gespecialiseerd in dak- en gevelgroen. In 2010 kwamen hier ook infra care en hulp bij calamiteiten, het zogenoemde ‘incidentmanagement’ bij.

> terug naar over ons