Inrichten kleuterplein Basisschool Uniek – Ede

In 2020 heeft Eijkelboom in opdracht van de Gemeente Ede op het schoolplein van Basisschool Uniek een Tiny Forest aangelegd.

In navolging op deze werkzaamheden zijn wij gevraagd om ook het kleuterplein opnieuw in te richten. De wens was het vergroenen van het kleuterplein. Tegels eruit, groen en spel erin! Het door Basisschool Uniek aangeleverde ontwerp voor het kleuterplein is gebaseerd op de eisen van de Gemeente Ede; inheemse planten, veel biodiversiteit en ruimte voor dieren.

eijkelboom-apeldoorn-groen-en-recreatie-schoolplein-BSS-Ede-2021-1-2666x1333

Project: Inrichten kleuterplein Basisschool Uniek

Opdrachtgever: Basisschool Uniek
Locatie: Ede
Uitvoeringsjaar: 2021
Oppervlakte: Circa 880 m2Op zoveel mogelijk plekken op het plein is groen aangebracht
Uitvoerend team: Eijkelboom Apeldoorn


Basisschool Uniek: "Prachtig om te zien hoe de nieuwe inrichting de kinderen stimuleert en uitdaagt om hun fantasie te gebruiken."


Werkzaamheden

In totaal is er ruim 110 m2 aan tegels verwijderd, welke deels zijn hergebruikt in de zitranden. De ondergrond is afgegraven en vervangen door vruchtbare teelaarde. De afgegraven grond is weer zoveel mogelijk verwerkt in een speelheuvel met glijbaan.

Er is een nieuwe nestschommel geplaatst en er zijn spelaanleidingen van robinia stammen aangebracht zodat het plein een natuurlijke uitstraling krijgt.

Op zoveel mogelijk plekken op het plein is groen aangebracht, dat draagt bij aan de biodiversiteit, maar helpt ook mee bij de afvoer van water en het bestrijden van hittestress. In de plantvakken zijn fruitbomen, diverse heesters en bloeiende planten aangeplant. Op diverse plekken is er een vlinderbloemen-mengsel gezaaid en de speelheuvel is voorzien van graszoden. Tussen de beplanting zijn struinpaadjes van houtsnippers gemaakt.

 

 


Projectleider: "Erg leuk dat wij dankzij onze prettige samenwerking bij de realisatie van het Tiny Forest ook het kleuterplein mochten inrichten."


Heeft u vragen over dit project? Laat het ons weten

Gerelateerde projecten


Aanleg van de buitenruimte rondom Ecologische Basisschool de Verwondering.

Aan de Colombiadreef hebben we de speeltuin een upgrade gegeven zodat er weer een aantrekkelijke, veilige plek ontstaat voor spelen en ontmoeten. Dat was ook de nadrukkelijke vraag van de bewoners.

Eigentijdse make over voor 90 jarige speelplek. Belangrijke speerpunten voor de speeltuin zijn: uitdaging, duurzaamheid en inclusiviteit.

Aanleg van een Tiny Forest in het Majellapark inclusief het vergroenen van het huidige speelplein. Ook kregen de bestaande speeltoestellen een nieuwe plek binnen het speelplein.

Aanleg complete buitenruimte volgens een ontwerp waarin spelen en ontmoeten de belangrijkste thema’s zijn.

Dit speelbos is er gekomen door de inzet van vele omwonenden verenigd in de Stichting Natuurlijk Spelen Zuilen.

Alle projecten