De Eijk Bomenhotel


Eijk_Bomenhotel

Wat veel mensen (en sommige collega’s zelfs) niet weten, is dat De Eijk Groep een bomenhotel heeft. Deze is gelegen op het landgoed Anderstein, pal aan het Henschotermeer in Maarn. Hier krijgen bomen uit onze eigen projecten die die om wat voor reden dan ook verplaatst moeten worden een (tijdelijk) onderkomen. Deze bomen hebben hier ruimte genoeg om verder te groeien en als het weer mogelijk is worden ze terug geplaatst op de oorspronkelijke locatie en anders krijgen ze elders een nieuwe bestemming.

De Eijk Groep_Kwekerij Anderstein-Maarn-0215

Een bijzondere collectie van ruim 100 boomsoorten!

Het 220 hectare omvattende landgoed waar ons bomenhotel gelegen is, betreft een bijzondere locatie. In het verleden zijn er met name grote en aparte soorten in depot gezet. De bomen hebben in alle rust kunnen groeien, zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. En door beperkte snoei hebben ze veelal hun natuurlijke groeivorm behouden. Hierdoor is een bijzondere collectie van ruim 100 boomsoorten /cultivars ontstaan.

De Eijk Groep_Kwekerij Anderstein-Maarn-0322

Bomenhotel

Bomen uit onze eigen projecten die die om wat voor reden dan ook verplaatst moeten worden krijgen hier een (tijdelijk) onderkomen. Bomen die niet meer terug komen op de oorspronkelijke locatie proberen wij indien dit “past” bij andere projecten van de Eijk Groep aan te planten zodat hier geen nieuwe bomen hoeven te worden aangeschaft. Wij geven bomen op deze manier een tweede kans. Erg circulair en duurzaam dus!

“Geef die boom een tweede kans!”

De Eijk Groep_Kwekerij Anderstein-Maarn-0230

Ruimte maken


Het is nu tijd geworden om wat ruimte te gaan maken in het bomenhotel. Door de bomen nog meer ruimte te geven, krijgen ze de kans tot nog vollere wasdom te kunnen komen. Komend najaar gaan we hiermee beginnen door intern te gaan verplanten, maar ook door bomen te gaan verkopen. Hiermee willen we een nog mooier en beter bomenbestand neerzetten!

De Eijk Groep_Kwekerij Anderstein-Maarn_bomen grote maat

Bent u op zoek naar iets bijzonders of bomen in een grote maat?


Wij hebben een groot assortiment bomen zoals bijv. Grote Metaseqoia’s, Kurkiepen, Koningslindes, Rode Beuken, complete Beukentunnels, Grote Dak- en Leibomen, Pinussen, oude appelrassen, Franse knotplatanen en voor bijvoorbeeld in natuurlijke speeltuinen: klim- en klauter Hazelaars en voorgevormde Wilgen. En dit is nog maar een klein deel van alle soorten bomen die wij hebben staan in ons bomenhotel.

Heeft u Interesse in die ene of meerdere exclusieve soorten? Wij sturen u graag een overzicht van ons complete assortiment. Neem dan contact op met Erik Punt of Arie van Rijssen van de Eijk Groep.

terug naar over ons