De Eijk Duurzaam Werk


De Weijk_Altrecht-Den Dolder-0069
2018_De Eijk Duurzaam Werk_PNG

Duurzaam buiten én duurzaam binnen. Dat is De Eijk Duurzaam Werk. Al sinds onze oprichting in 2014 bestaat ons personeelsbestand voornamelijk uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar eigenlijk is onze historie nog veel langer. De Eijk Duurzaam Werk ontstond namelijk uit een fusie tussen Boogaart Onderhoud en Eijkelboom. En ook vóór 2014 was Boogaart al een sociale onderneming. Een groot deel van de twintig mensen die toen in dienst waren, werken nu nog steeds voor De Eijk Duurzaam Werk. Eerst op kleine schaal, maar inmiddels zijn we groot genoeg om op eigen benen te staan.

Lees meer over ons in de eerste editie van ons nieuwe digitale magazine het Eijkpunt!

Neem gerust contact op met Wim Lassche via:
06 – 51 81 54 48 of via wlassche@deeijkduurzaamwerk.nl

Volg ons op:   Linkedin | Instagram

Klik hier voor een overzicht van al onze social media-kanalen.

Wij zijn een social enterprise

De Eijk Duurzaam Werk is Social Enterprise!


De Eijk Duurzaam Werk is Social Enterprise! Wij zijn trots dat wij ons hebben mogen aansluiten bij dit mooie netwerk dat sociale ondernemingen in Nederland verbindt en versterkt.

Wij geven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans ervaring op te doen en structuur in hun leven te brengen. Zo ontdekken ze waar ze goed in zijn en helpen wij ze om een nieuwe koers te kiezen. We richten ons vooral op werk dat goed bij hen past, vaak arbeidsintensief en écht handwerk.

Een sociale onderneming zoekt innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De maatschappelijke missie staat voorop. Geld verdienen is geen hoofddoel, het is vooral een middel om de wereld een beetje beter te maken.

De Weijk_Altrecht-Den Dolder-0023

Social Firm


Om in de hedendaagse economie werkzoekenden weer een kans te geven op een baan, heeft Stichting Social Firm werktrajecten ontwikkeld waaraan wij deelnemen. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zo bij De Eijk Duurzaam Werk ervaring opdoen en structuur in hun leven brengen waardoor er weer plaats is voor werk en een sociaal leven. Zo helpen wij werkzoekenden de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Zo ontdekken ze waar ze goed in zijn en helpen we ze om een nieuwe koers te kiezen.

De Weijk_Altrecht-Den Dolder-0049

De werkzaamheden van de Eijk Duurzaam Werk


Van schoffelen en snoeien tot het volledige onderhoud van tuinen en parken. Omdat De Eijk Duurzaam Werk voornamelijk werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, richten we ons vooral op werk dat goed bij hen past. Vaak arbeidsintensief en écht handwerk.
Voor machinaal werk schakelen we onze zusterbedrijven in. De Eijk Duurzaam Werk is vooral actief voor zorginstellingen, gemeenten en semioverheden.

de-eijk-duurzaam-werk-zagerij-2021-10-2000x1333

De Eijk Zagerij


Sinds begin dit jaar heeft De Eijk Duurzaam Werk B.V. haar eigen houtzagerij, De Eijk Zagerij. Deze zagerij is gelegen in Almere. De Eijk Zagerij heeft enerzijds als doel om medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt meer continuïteit in hun werkzaamheden te kunnen bieden en anderzijds vrijkomend materiaal voor opdrachtgevers te hergebruiken (upcyclen).

De Weijk_Altrecht-Den Dolder-0075

De mensen van De Eijk Duurzaam Werk

Van mensen met een audiovisuele beperking en Wajongers tot mensen uit de sociale werkvoorziening of bijstand. Het team van De Eijk Duurzaam Werk is heel divers en bestaat voor ongeveer 70 procent uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De beperking of drempels die zij soms ervaren, compenseren ze ruimschoots met hun motivatie!

Het team kent een vaste kern werknemers. De overige mensen komen via de gemeente of via een jobcoach die hen ondersteunt. Het werk voor De Eijk Duurzaam Werk valt niet onder de noemer dagbesteding. Het team werkt dus zelfstandig, met ondersteuning van de jobcoach die af en toe komt kijken. De begeleiding ligt verder bij de reguliere collega’s. Alle mensen van het team hebben een loonwaarde die kan variëren van 40 tot 70 procent.

SBB logo

SBB Erkend leerbedrijf


De Eijk Duurzaam Werk is een SBB erkend leerbedrijf. Wij bieden jonge mensen met een passie voor groen en de openbare ruimte een uitdagende en professionele leerwerkomgeving aan.

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Als erkend leerbedrijf voldoen wij aan de volgende voorwaarden:

  • Wij bieden de student een goede en veilige werkplek. Daar oefent de student met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep waarvoor die opleiding is.
  • Wij stellen een praktijkopleider aan die de student op de werkvloer begeleidt.
  • Wij werken samen met de school en SBB, en verstrekken de benodigde informatie.

Meer over SBB

PSO_BM_

PSO-certificering


De Eijk Duurzaam Werk heeft al een aantal jaren geleden de hoogste trede behaald van De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Een groot deel van onze mensen is al langdurig bij ons in dienst. Meer dan 30% van de mensen bij ons in dienst heeft een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor we bij De Eijk Duurzaam Werk met trots het PSO 30+ label dragen. Dit is niet alleen een bekroning van onze overtuiging en inzet, het geeft ons ook een streepje voor bij projecten waarbij het PSO 30+ certificaat een vereiste is.

 

> Terug naar over ons