De Eijk Zagerij


2021_de_eijk_zagerij

Sinds begin dit jaar heeft De Eijk Duurzaam Werk B.V. haar eigen houtzagerij, De Eijk Zagerij. Deze zagerij is gelegen in Almere. De Eijk Zagerij heeft enerzijds als doel om medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt meer continuïteit in hun werkzaamheden te kunnen bieden en anderzijds vrijkomend materiaal voor opdrachtgevers te hergebruiken (upcyclen).

In onze zagerij wordt, met behulp van starters en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, stamhout gezaagd tot balken en planken. Deze worden vervolgens verwerkt tot diverse producten. Op deze manier krijgen zij een eerlijke kans om op een beschutte werkplek hun route naar betaald werk te kunnen starten.

Wil je meer weten over De Eijk Zagerij? Neem gerust contact op met Wim Lassche van De Eijk Duurzaam Werk via: 06 – 51 81 54 48 of via wlassche@deeijkduurzaamwerk.nl

Volg De Eijk Duurzaam Werk op: Linkedin | Instagram

Klik hier voor een overzicht van al onze social media-kanalen.

de-eijk-duurzaam-werk-zagerij-2021-10-2000x1333
de-eijk-duurzaam-werk-zagerij-2021-28-1333x2000

Wij werken met lokaal hout, deels afkomstig uit eigen projecten!


Het stamhout waar wij mee werken is lokaal hout. Dit is hout dat afkomstig is van bomen die in de buurt worden gekapt. Ons stamhout is deels afkomstig uit eigen projecten en deels vanuit de gemeente Almere, die hout beschikbaar stelt of andere relaties zoals Staatsbosbeheer. Als bomen toch gerooid moeten worden, dan maken we daar graag weer iets bijzonders van! Zo krijgt dit hout een tweede leven en dragen we een steentje bij aan een duurzamere wereld.

de-eijk-duurzaam-werk-zagerij-2021-11-2000x1333

Verschillende houtsoorten


Wij verwerken verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld es en populier via de Gemeente Almere, lariks afkomstig uit het Kuinderbos in Flevoland en aangekocht via onze relatie Staatsbosbeheer. Daarnaast verwerken we hout dat vrij komt bij eigen projecten, bijvoorbeeld douglas en eik uit Den Dolder en douglas van de begraafplaats in Doorn.

de-eijk-duurzaam-werk-zagerij-2021-31-1333x2000

Wij kunnen stamhout tot een diameter van 80 cm verwerken!


We beschikken over een mobiele zaag die stamhout met een diameter tot 80 cm kan verwerken!  Een krachtige machine die het stamhout met gemak zaagt in elke gewenste maat palen, planken en boomschorsplanken. De maximale lengte die wij kunnen zagen is 6 meter en de maximale breedte is 80 cm. Hout dat we vers kunnen verwerken zoals bijvoorbeeld Douglas verwerken we direct in bijvoorbeeld vlonders, overkappingen of picknicktafels. Maar we beschikken ook over een droogkamer waarin we tot zes kuub hout tegelijk kunnen drogen. Van hout dat eerst gedroogd wordt kunnen we hoogwaardiger producten maken.

Zagerij_5

Waarde toevoegen en circulariteit bevorderen!


Wij hebben een eigen timmerwerkplaats waar we het lokale stamhout verwerken tot verschillende producten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld nestkasten, picknicktafels, tafelbladen of standaards voor herdenkingspenningen, met als doel waarde toe te voegen en circulariteit te bevorderen.

Zagerij_6

Op maat


Picknickbanken en tafelbladen kunnen uiteraard op maat gemaakt worden. Wij maken ook andere producten en meubels op verzoek. Neem hiervoor contact met ons op, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken!

De Eijk Zagerij_17-5-2021_2

Pergola's en overkappingen


De zagerij kan ook de bouw van bijv. pergola’s  en overkappingen voor in de tuin verzorgen! Neem contact op voor de mogelijkheden!

De Eijk Zagerij_Upzwam_met logo

De cirkel is weer rond!


In het kader van circulariteit is De Eijk Zagerij een samenwerking aan gegaan met UPzwam, een kweker van exotische paddestoelen. Al het zaagsel dat vrijkomt bij het zagen wordt hergebruikt. UPzwam gebruikt dit zaagsel als voedingsbodem voor het telen van exotische paddenstoelen. Zo is de cirkel weer rond!
In de toekomst is het ook de bedoeling dat medewerkers van De Eijk Duurzaam Werk een rol gaan spelen in het oogsten van de paddenstoelen.

 

 

 

De Eijk Duurzaam Werk_Zagerij_1

Contact


Wilt u meer weten over onze zagerij of heeft u misschien een opdracht voor ons?

Neem dan contact op met: Wim Lassche van De Eijk Duurzaam Werk.

Terug naar over ons