Van Helvoirt Groenprojecten


Van Helvoirt Groenprojecten logo

Van Helvoirt Groenprojecten creëert de inspirerende groene omgeving die verschil maakt voor mensen. Met haar integrale aanpak en een nauwe samenwerking met haar partners biedt Van Helvoirt Groenprojecten de juiste groenoplossing voor architecten, aannemers, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, gemeenten, bedrijven, zorgorganisaties, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en particulieren.

Van Helvoirt Groenprojecten zet haar expertise in om de meest bijzondere ambities te realiseren. Van een advies op groen en gezondheid tot het bieden van ecologische oplossingen voor het verhogen van de biodiversiteit. Het meedenken in de voorbereidingsfase tot aan de realisatie en nazorg van bijzondere en complexe groenprojecten. Van Helvoirt Groenprojecten biedt oplossingen als het gaat om klimaatadaptie, duurzaamheid en biodiversiteit en investeert in langdurige relaties met aandacht voor kwaliteit.

Voor meer informatie kijk op onze website vanhelvoirtgroenprojecten.nl
of neem contact op via 013 – 540 82 00 of via info@vanhelvoirtgroenprojecten.nl

Volg ons op: Facebook | Linkedin | Instagram

Daktuin Little C door Van Helvoirt Groenprojecten
Zorgtuin IJpelaar in Oisterwijk door Van Helvoirt Groenprojecten

Groen voor Gezondheid
Omdat wij geloven dat de kracht van de natuur kan bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van mensen. Van Helvoirt Groenprojecten ontwerpt, creëert en onderhoudt verschillende soorten zorgtuinen. Zoals voor mensen met dementie, mensen in de geestelijke gezondheidszorg, mensen die herstellen van ziekte of stress, maar bijvoorbeeld ook voor kinderen in de opvang of jeugdzorg.
Een goede zorgtuin gaat pas écht voor iedereen werken wanneer iedereen – inclusief de zorgprofessionals – zich bewust zijn van de kracht van de natuur. Van Helvoirt Groenprojecten is de medeoprichter van de Nature For Health (NFH), een Zweeds-Nederlandse stichting die onderzoek doet naar de effecten van groen op mensen.

Partners_Natuurpro_Heem_Optigrun_Greentocolour_Ranox_van helvoirt groenprojecten2

Natuurinclusief
Daarnaast is Van Helvoirt Groenprojecten partner van Natuurpro en Heem en is tevens Ranox natuuraannemer, waarmee we natuurinclusieve projecten realiseren op het gebied van ecologie en natuurontwikkeling.

Ecologische tuin in Berkel-Enschot

Ook Optigrün Benelux is een belangrijke partner voor ons, waarbij we met de waterretentie technieken van Optigrün zorgen voor belangrijke klimaatoplossingen in dorpen en steden. Deze waterretentiedaken combineren we vaak samen met onze expertise op het gebied van daktuinen, groendaken en gevelgroen.
Van Helvoirt Groenprojecten heeft veel ervaring opgebouwd als partner in het natuurinclusief bouwen: van bouwecologie tot en met ontwerp, van realisatie van intensieve daktuinen tot aan groene gevels. Samen met Green to Colour van Griffioen realiseren we kleurrijke en onderhoudsvriendelijke beplantingsconcepten voor gemeentes en bedrijven.

Duurzaam kantoorgebouw Van Helvoirt Groenprojecten

Familie
Vestiging Van Helvoirt Groenprojecten is gelegen in Berkel-Enschot, ten oosten van Tilburg, te midden van Noord-Brabant. Als familiebedrijf hebben we een historie van ruim 60 jaar. Wat Van Helvoirt Groenprojecten speciaal maakt is de manieren waarop wij mee kunnen denken om wensen om te zetten naar de praktijk. Met 60 medewerkers werken wij vanuit het hart om ieders groenambitie tot werkelijkheid te brengen.

Kantoortuin Van Helvoirt Groenprojecten

Directeur Mart Hoppenbrouwers over Van Helvoirt Groenprojecten
“Met onze brede expertise streven we ernaar meer te zijn dan een groenpartner voor onze klanten. Met onze integrale expertise nemen we de volledige zorg binnen groenbeheer uit handen, waarbij we de buitenruimte verbeteren op alle fronten. Van regulier onderhoud tot het beheren van data en het adviseren van kwaliteitsverbeteringen, we signaleren en optimaliseren op alle niveaus. Onze focus ligt op duurzame ontwerpen en een rijke belevingswaarde, waarbij we samenwerken aan projectdoelstellingen met aandacht voor biodiversiteit, klimaatadaptiviteit en circulariteit.
Onze boomtechnische adviezen worden uitgevoerd door onze ETW’ers, waarbij een gezonde, duurzame boom centraal staat. We zijn gespecialiseerd in boomverzorging, van groeiplaatsverbetering tot aan monumentale boomverzorging.

Vlinderfoto door ecologisch adviseur

Onze ecologen gaan verder dan quickscans. Ecologische beheerplannen, monitoring en integratie van ecologie binnen onze landschappelijke ontwerpen horen bij de orde van de dag.
Kies voor een bouwteam met Van Helvoirt Groenprojecten om tijdsdruk, omgevingsbelangen, risico’s of budgetten te ondervangen, waarbij we samenwerken aan projectdoelstellingen, met aandacht voor biodiversiteit, klimaatadaptiviteit en circulariteit. In onze aanpak dragen we gezamenlijke verantwoordelijkheid, beperken we risico’s en implementeren we haalbare oplossingen door continu verbetering en professionele samenwerking.”

Aanleg van Poppodium Breda Mezz

Direct contact met een van onze specialisten? Dat kan!

Mart Hoppenbrouwers
Directeur
06 – 11 06 48 62
marthoppenbrouwers@vanhelvoirtgroenprojecten.nl

Jasperina Venema
Verkoop en advies natuur en gezondheid
06 – 52 39 60 03
jasperinavenema@vanhelvoirtgroenprojecten.nl

Frank van Irsel
Adviseur bomen, natuur en groene leefomgeving
06 – 52 39 60 28
frankvanirsel@vanhelvoirtgroenprojecten.nl

Martijn Buiks
Adviseur bomen, natuur en groene leefomgeving
06 – 52 39 60 15
martijnbuiks@vanhelvoirtgroenprojecten.nl

Christian van de Bruggen
Projectleider aanleg en daktuinen
06 – 52 39 60 08
christianvandebruggen@vanhelvoirtgroenprojecten.nl

lees meer over van helvoirt groenprojecten
> Terug naar over ons