Partner van
Groen Als Een Service


GAES-logo-text-1

Groen Als Een Service (GAES) ontstond binnen Buro De Eijk tijdens een Circo Track, een traject om stap voor stap een circulair designproces te ontwikkelen, waar we twee jaar geleden aan meededen. GAES stelt de prestaties van het groen in de openbare ruimte centraal. Aan de hand van Ecosysteemdiensten maken wij duidelijk wat de echte waarde van groen is. Groen is dus niet alleen mooi, maar het helpt bijvoorbeeld ook om vocht vast te houden, de temperatuur te verlagen en draagt zelfs bij aan het welzijn van bewoners. Deze waarden gaan we o.a. middels sensoren meten, analyseren en verbeteren. De Eijk Groep is partner van Groen Als Een Service.

Wil je meer weten over GAES? Kijk op de website www.groenalseenservice.nl of neem contact op met Wil Jacobs via: 06 – 11 51 43 81 of via w.jacobs@groenalseenservice.nl

Volg GAES op:   Linkedin

GAES plaatsen sensoren
Blokken GAES

Meten is Weten!


De uitdagingen in de openbare ruimte zijn gigantisch de aankomende jaren. Door klimaatverandering, terugloop biodiversiteit, behoefte aan woningen, versteningen en verdichting is de druk op de openbare ruimte groot. Om deze beperkte openbare ruimte optimaal in te richten is kennis in de vorm van actuele data, big data en vakkennis onontbeerlijk om vorm te geven aan de stedelijke vergroening. Door de prestaties van het groen te meten en deze cijfers te gebruiken bij de functionele inrichting van de openbare ruimte geven wij inhoud aan deze uitdagingen.

GAES stand_2

GAES op Vakbeurs Openbare Ruimte!


Op 22 en 23 september was het zover: we toonden Groen Als Een Service aan Nederland op de Vakbeurs Openbare Ruimte! De ontvangst van GAES op de beurs was veelbelovend. We hebben veel nieuwe geïnteresseerde gemeenten en bedrijven gesproken. We kijken terug op een succesvolle beurs en eerste introductie van GAES!

GAES plaatsen sensoren

Eerste GAES-project: Gouverneurplein Den Haag


Het eerste GAES-project voeren wij uit voor de Gemeente Den-Haag. De sensoren zijn geplaatst op het Gouverneurplein in Den-Haag, waarbij we de luchttemperatuur en het bodemvocht meten. Deze gegevens gebruiken we voor de vergroening van het plein, het afkoppelen van de straatkolken en het regenwater beschikbaar te krijgen voor de groen herinrichting van het plein.

Lees meer over Groen Als Een Service
> Terug naar over ons