De Eijk Boomtechniek


de-eijk-boomtechniek

Het verbeteren van de groeiplaats en het zichtbaar levend houden van bomen. Boomverzorging en boomtechniek is écht een vak apart. Daarom beschikken we bij De Eijk Boomtechniek naast onze eigen vakspecialisten ook over ETW’ers (European Tree Workers). Zij zitten verspreid over onze regio’s. Met dit kernteam van specialisten hebben we een brede kennis van het aanplanten, verplanten en snoeien van bomen en geven we passend advies om de meest duurzame en passende boomtechnieken toe te passen. De Eijk Boomtechniek beschikt daarnaast ook over een ErBo certificaat, om zo de kwaliteit van bos en natuur te waarborgen.

Lees meer over ons in de eerste editie van ons nieuwe digitale magazine het Eijkpunt!

Neem gerust contact op met Wim Lassche via:
06 – 51 81 54 48 of via wlassche@deeijkduurzaamwerk.nl

Volg ons op:   Linkedin | Instagram

Klik hier voor een overzicht van al onze social media-kanalen.

 

eijkelboom-apeldoorn-boom-rijksvastgoed-soestdijk-2016-2-2000x1333
eijkelboom-apeldoorn-boom-rijksvastgoed-soestdijk-2016-3-2000x1333

Snoeien


Om bomen gezond en veilig te houden is het van belang dat deze goed onderhouden worden. Gezonde bomen kosten minder en ze leven bovendien langer! De Eijk Boomtechniek is expert op het gebied van het snoeien van zowel jonge als monumentale bomen. Wij bieden een breed aanbod aan snoeimethoden. Er wordt onder andere rekening gehouden met de leeftijd en soortspecifieke eigenschappen van uw bomen. Door hun jarenlange praktijkervaring hebben onze gecertificeerde boomverzorgers voor elke boom de juiste snoeimethode!

eijkelboom-apeldoorn-boom-rijksvastgoed-soestdijk-2016-6-2000x500
Boogaart bomen planten begraafplaats Almere Haven_7

Groeiplaatsinrichting en -verbetering


De bodemkwaliteit bepaalt in belangrijke mate de conditie van bomen. Een goede groeiplaatsinrichting is daarom erg belangrijk en de garantie voor een goede wortelontwikkeling.  In sommige gevallen is groeiplaatsverbetering noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer de groeiplaats verdicht is en bij onvoldoende voeding en/of zuurstof. Groeiplaatsverbetering zorgt voor een veel betere en duurzame groei en voorkomt dat de conditie van de bomen zodanig verslechtert dat ze vatbaar worden voor ziekten en plagen. Met name in stedelijke gebieden zijn de omstandigheden voor bomen vaak niet ideaal en vereist de verzorging van bomen een grondige aanpak.

eijkelboom-apeldoorn-werkzaamheden-soestdijk-2016-1-2000x1333
eijkelboom-apeldoorn-boom-Gemeente-Apeldoorn-eikenprocessierups-2019-9-2000x1333

Boomziekten- en plaagbestrijding


Boomziekten en plagen zoals schimmels, bacteriën en insecten zorgen ervoor dat de conditie van bomen vermindert. Het beheren en voorkomen van deze boomziekten en plagen is dan ook een belangrijk onderdeel van het werk van onze boombeheerders en dit vraagt om specialistische kennis. Elke vorm van aantasting vraagt een eigen gedegen aanpak. Onze boomspecialisten geven altijd een passend advies en kunnen uiteraard ook de daadwerkelijke bestrijding uitvoeren. Het bestrijden van eikenprocessierupsen is een vak apart. Onze boomspecialisten zijn hier al meer dan tien jaar zeer ervaren in.

eijkelboom-apeldoorn-boom-rijksvastgoed-soestdijk-2016-4-2000x1333
Boogaart bomen planten begraafplaats Almere Haven_1

(Ver)planten van bomen


Het leveren en planten van bomen vergt specialistische kennis. Bomen planten is kostbaar en door verkeerd of te diep planten is er een grotere kans dat bomen binnen een jaar al zullen sterven. Onze boomspecialisten hebben jarenlange ervaring in alle disciplines rondom het planten van bomen. Ook het verplanten van bomen is soms een uitdagende klus, met name het verplaatsen van monumentale bomen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat er geen andere keuze is dan de boom te verplaatsen. De slagingskansen van zo’n verplaatsing is van tal van factoren afhankelijk en bepalen het uiteindelijke verplantingsadvies.

eijkelboom-apeldoorn-boom-rijksvastgoed-soestdijk-2016-8-2000x1333
vellen

Vellen


In de eerste plaats hebben wij als boomverzorgers uiteraard altijd het behoud van bomen voor ogen. Maar soms kan het zo zijn dat bomen toch helaas verwijderd moeten worden vanwege ziekte of omdat ze gevaarlijke situaties kunnen opleveren voor de omgeving. Onze ETW-ers zijn opgeleid om bomen zorgvuldig, op een veilige manier en zonder schade te vellen. Ze beschikken over de kennis en ervaring om zelfs op de meest moeilijke locaties, bijvoorbeeld langs het spoor of langs drukke wegen veilig te werk te gaan. Stamhout wat overblijft krijgt een tweede leven en wordt in onze zagerij verwerkt tot diverse producten.

eijkelboom-apeldoorn-boom-rijksvastgoed-soestdijk-2016-6-2000x1333
> Terug naar over ons