De Eijk Academy


2018_logo_De_Eijk_Academy

Bij de Eijk Groep is er veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Om de medewerkers optimaal in staat te stellen zich blijvend te ontwikkelen organiseren wij jaarlijks De Eijk Academy. Op onze academy staat het leren van, met, door en voor elkaar centraal. Hierdoor worden niet alleen onze mensen, maar zeker ook u als klant wijzer!

PHOTO-2019-02-25-08-17-05
De Eijkgroep Academy - Online leeromgeving

Nieuw! De Eijk Academy Online Leeromgeving


Bij De Eijk Groep vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Voor onze medewerkers hebben wij samen met Agriholland een online leeromgeving ontwikkeld. Veel medewerkers hebben al een workshop gevolgd in deze online leeromgeving en het plan is het aanbod de komende tijd verder uit te breiden.

Alleen voor medewerkers: klik op onderstaande button om naar onze online leeromgeving te gaan en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Ga naar de Eijk Academy Online Leeromgeving

Onze Academy ging op 21 en 22 Februari 2019 van start!

Wij geloven dat tevreden medewerkers zich zo sterker verbonden voelen met de Eijk Groep. Mensen die trots zijn om hiervan deel uit te maken. Met het uiteindelijk doel dat u als klant een nog betere kwaliteit en service van ons krijgt en tevreden bent over onze samenwerking.

Voor wie?
Allereerst natuurlijk voor onze huidige medewerkers! Maar uiteraard ook voor toekomstige collega’s en op de iets langere termijn ook voor externen die daar voor open staan.

Door wie?
Niet alleen docenten uit de praktijk verzorgen de lessen, maar ook onze eigen ervaren medewerkers staan straks regelmatig voor de groep. Ook zijn er cursussen die worden gegeven door onze klanten, gemeenten en externe bureaus! Het zijn korte programma’s en opfriscursussen met veel afwisseling, gamification en afgestemd op de behoefte van de verschillende groepen.

Een greep uit ons afwisselende programma:

Kick off sessie; Haal het beste uit jezelf en elkaar: Een interactieve presentatie van Hans van Breukelen en Benno Diederiks waarin duidelijk wordt hoe je het beste uit jezelf en elkaar kunt halen, hoe je met tegenslagen omgaat en hoe je dat in de praktijk zelf kunt toepassen.

BHV: Voorkomen is beter dan genezen.. maar mocht er toch eens iets fout gaan… In deze training wordt kennis opgefrist en worden vaardigheden geoefend. Zoals verschillende soorten brandjes blussen en de juiste blusmiddelen toepassen, reanimeren met en zonder AED en wonden verbinden.

Hoogwerker: Het leren van de fijne kneepjes van het bedienen van een echte hoogwerker, hoe je veilig je werk kunt uitvoeren tijdens bijvoorbeeld snoeiklussen en andere zaken die daarbij van belang zijn (vakkundigheid, duurzaamheid).

Heftruck: Het leren van de fijne kneepjes van het bedienen van een heftruck d.m.v. het afleggen van een parcours met verschillende obstakels zoals pallets optillen en manoeuvreren tussen pionnen door.

Effectief, efficiënt en duurzaam gebruik van maaimachines en klein elektrisch gereedschap: Tips en trucs om nóg handiger, slimmer en veiliger om te gaan met de dagelijks veel gebruikte machines zoals: grasmaaier, trekker, mini-shovel, kettingzaag, bosmaaier e.d.

Haal het bijzondere uit je brein: Maak kennis met de kracht van anders denken. Met behulp van de door Bijzondere Breinen ontwikkelde “samen denk-sessie” worden verschillende manieren van denken samen gebundeld om uiteindelijk een ingebracht vraagstuk op te lossen.

Bestek lezen: Bestek lezen is een kunst. Maar die kun je zeker leren! De fijne kneepjes en de tips en trucs die je in je dagelijkse werk kunt toepassen leer je hier.

Duurzame inzetbaarheid: Hoe zorg je ervoor dat je “fit” blijft en je jouw werk zo goed en zo leuk mogelijk kunt doen? Vanuit je eigen ervaring gaan we in deze workshop met elkaar aan de slag.

Customer Journey: Bekijk je werk ook eens procesmatig en vanuit de klant en/of de opdrachtgever. En misschien ook wel vanuit de bewoner van de buurt waar je aan het werk bent. Hoe zou het beter kunnen?

Uitzetten en verschillende plantverbanden: Een praktische workshop over inplanten, plantafstanden, uitzetten en alles wat daarbij komt kijken.

Duurzame bodem: Wat maakt de bodem duurzaam en hoe kun je dat bevorderen? Actuele onderwerpen als Pfas en stikstofbelasting komen uiteraard ook aan de orde..

De aftrap was een succes!
Op 21 en 22 februari zijn we gestart met de eerste trainingen en workshops in Almere voor onze eigen teams. Best spannend zo’n try out vonden we, maar iedereen was super enthousiast. Twee dagen waren we bezig met ons vak, het werken voor onze klant en elkaar! De conclusie was unaniem, hier gaan we mee door! We bouwen het programma de komende jaren verder uit en gaan ons aansluiten op reguliere scholen.

Europees Sociaal Fonds

Europees Sociaal Fonds

De ontwikkeling van De Eijk Academy wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van het Europees Sociaal Fonds!

Ook interesse in een baan met bijscholing? Bekijk onze vacatures
Artikel over De Eijk Academy in het blad Stad + Groen
Terug naar over ons