In de schoenen van… Jan Teunissen


We stellen in ‘In de schoenen van…’ een paar korte vragen aan medewerkers over hun functie en werk binnen De Eijk Groep. Deze keer is dat:

Jan Teunissen

Functie:  Senior calculator
Leeftijd:  52
Bedrijfsonderdeel:  Eijkelboom Apeldoorn
Periode in dienst:  19 jaar

20200702-jan-teunissen-1_eikelboom-apeldoorn_de-eijk-groep-kw8

 

Hoe ben jij bij Eijkelboom gekomen?

In de krant stond een advertentie voor een voorman. Hier heb ik op gereageerd en ben gestart met het onderhoud en aanleg van groenprojecten.

 

Welke werkzaamheden verricht jij nu bij Eijkelboom?

Als calculator ben ik verantwoordelijk voor projecten die worden aangevraagd bij Eijkelboom. Ik zorg voor de prijzen en maak begrotingen. Wanneer een werk is aangenomen verzorg ik de informatie voor de uitvoerders. Ze komen geregeld met allerlei vragen. Mede door kennis en ervaring ben je een vraagbaak voor collega’s. Bij die ervaring hoort ook het maken van plannen. Onlangs hebben wij voor de Gemeente Apeldoorn het vergroenen van winkelcentra van plan tot uitvoering mogen realiseren. Dat is werk waar ik trots op ben.

20200702-jan-teunissen-2_eikelboom-apeldoorn_de-eijk-groep-kw8

 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De variatie en afwisseling. Ook al zit je achter je computer, je hebt toch veel verschillende taken. Er komen aanvragen van allerlei kanten. Je weet van te voren nooit hoe je dag eruit ziet. Je maakt veel plannen, levert input aan en wanneer de klus is geklaard kan je genieten van het resultaat. Door mijn werk zie ik buiten echt dingen veranderen.

 

Waarom zou een student kiezen voor dit vak?

In dit vak kan je actief meedenken met de actuele zaken die je ziet in het nieuws. Van klimaat problemen, milieu aspecten, duurzaamheid tot recycling. Door plannen te maken die de buitenruimte vergroenen, kan je een steentje bijdragen in de klimaatdiscussie.

 

 

 

Kom je ook bij De Eijk Groep werken? We zijn altijd op zoek naar goeie mensen.