Wie wint de Circulair Spelen Award 2022?


Wie wint circulair spelen award

Stad en Groen magazine, woensdag 8 juni 2022

Kinderjury kampt met keuzestress: ‘Er zijn zoveel leuke!’

In het kader van de uitreiking van de Circulair Spelen Award, dit jaar voor de vierde keer, boog een twaalfkoppige kinderjury zich over de taak om de leukste circulaire speeltuin uit te kiezen. Want wie kan de speelse buitenruimte nu beter beoordelen dan de eindgebruikers? Juist, niemand! Dit jaar mochten ze zich uitspreken over maar liefst veertien speelplekken. De juryleden keken hun ogen uit en gaven hun soms ongezouten mening.

Auteur: Fleur Dil

De jury stond al te trappelen, hoewel sommigen het ook een beetje spannend vonden: ‘Ik weet niet of ik het kan, hoor’, zegt jurylid Mali van zes. ‘Ik weet het ook niet, hoor’, weifelt Senna van zeven. ‘Ik denk dat ik het niet snap. En wat moet ik kiezen? Er zijn zoveel leuke!’ Speeltuindeskundige Angel van zeven houdt liever haar knuffeltje vast tijdens de jurering, voor extra mentale support. Hoewel de vele en gevarieerde speelplekken soms tot enige keuzestress leidden, wist iedereen uiteindelijk prima zijn of haar favoriete speelplek uit te zoeken. Om deze zware verantwoordelijkheid een beetje te verlichten, werd er pizza en limonade geserveerd. Zoals altijd vielen ook dit jaar de klimtoestellen bij de meesten goed in de smaak. En een speeltuin mag ook zeker niet te makkelijk zijn, vindt Elias van zeven, expert speeltuinen. ‘Als ze te makkelijk zijn, vind ik het saai.’

In dit artikel volgt een uiteenzetting van de nominaties. Delen van het jurycommentaar worden daarbij onthuld, zeker de allerleukste en allereerlijkste quotes. Wie de winnaar is, houden we nog even voor ons. Dit zal spoedig bekend worden gemaakt via onze website en in de volgende editie van dit vakblad. Maar nu eerst de gerealiseerde speelplekken en de ongecensureerde mening van onze jury.

Lees verder op de website van Stad en Groen