Daktuinen en gevelbegroening

Nederland is een dichtbevolkt land waar ruimte soms schaars is. Daktuinen en groene gevels zorgen voor een slim gebruik van onbenutte ruimten en winnen aan populariteit. De Eijk Groep heeft jarenlange ervaring op dit gebied en is zo uitgegroeid tot een toonaangevend specialist. Voor u realiseren we letterlijk en figuurlijk  hoogstandjes op dak- en gevels.

IMG_7486

Daktuinen
Een daktuin is niet alleen maar bedoeld om in te recreëren, maar biedt ook economische en ecologische voordelen. Denk hierbij onder meer aan dakbescherming en isolatie, maar ook aan bijvoorbeeld regenwaterrecycling en de verbetering van de luchtkwaliteit.

Gevelgroen
De voordelen van dakbegroening in de vorm van gevelgroen zijn dezelfde als die bij daktuinen. Gevelgroen vormt een heel mooi en goed alternatief voor het verloren gaan van groene ruimte door bebouwing. Een betere compensatie bestaat er niet. Eijkelboom beschikt over veel kennis en kunde binnen deze tak van groenvoorziening.

Ontwerp
De deskundigheid waarmee wij daktuinen en de inzet van gevelgroen realiseren is groot en leidt er toe dat wij meedenken en meewerken aan de ontwikkeling van deze specifieke onderdelen van onze leefomgeving. Wij houden altijd rekening met de maakbaarheid, het onderhoud en de exploitatie. Mooie plannen die niet uitvoerbaar of onbetaalbaar zijn dienen immers geen enkel praktisch doel. Daarmee is elk plan dat wij realiseren maatwerk.

Ter ondersteuning van het inzicht gevend ontwerpproces kunnen, op uw verzoek, 3D-visualisaties een grote rol spelen in de visualisering van het ontwerp. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Kortom, Eijkelboom doet er alles aan om realistische verwachtingen te wekken en dit waar te maken bij haar opdrachtgevers.

Aanleg en onderhoud
Onze ruime ervaring met de aanleg van daktuinen en groene gevels maakt dat wij de kunst van het vak tot in detail beheersen. Onze hoveniers zijn professionals. De beheersbaarheid van het project in de vorm van onderhoud wordt nooit uit het oog verloren. Al bij de aanleg houden wij hier rekening mee. Ook bij het onderhouden van het groen kunt u een beroep op onze hoveniers doen. Met hun ‘groene vingers’ voeren zij diverse onderhoudswerkzaamheden uit voor talloze opdrachtgevers.

daktuin 5
daktuin 1

Gerelateerde projecten


Jarenlange partner van de gemeente Almere

Volledig All-in Service concept voor het complex van de Belastingdienst in Groningen.

Partner bij aanleg Floriade 2022 in Almere

Daktuin Margaretha in Kampen

Het Flevo-landschap tovert De Pampushout momenteel om tot een echt stadsbos waar je van nog meer natuur kunt genieten en waar nog meer te beleven valt. De Eijkgroep helpt mee om dit bijzondere project te realiseren

Uiteraard zijn wij uitermate trots op het feit dat wij als Boogaart Almere en Flevo Groen Support het totale onderhoud van het Museumplein voor de komende jaren is toevertrouwd.

De Eijk Groep heeft in opdracht van DST uit Baarn de complete omgeving van het Natuurbelevingscentrum in het Natuurpark van Stichting Flevolandschap opnieuw ingericht.

Alle projecten